Hirdetés

Mérföldkövek a számítástechnikában



|

Hirdetés


A kiállítás áttekintést ad a számítógép történetéről az abakusztól napjainkig. Bemutatja a legfontosabb magyar fejlesztéseket és a személyi számítógép fejlődésének főbb állomásait. Sok érdekes és ritka tárggyal találkozhat a látogató, így az első magyar számítógépek (MESz-1, M-3) elemeivel és különleges házi számítógépekkel (Commodore PET, KIM-1, Homelab, stb.). Bemutatják a világ első kazettás floppyját, minden napjainkig használatos (3.5 collos) floppy ősét, a Jánosi Marcell által tervezett BRG MCD-1-et is.




A kiállítást egy Neumann János életéről és a magyar informatika történetéről szóló tablósor egészíti ki, amit a népszerű számítástechnikus, Kovács Győző írt.



Egy működőképes Commodore-64 géppel és egy PC-n futtatható emulátorral néhány retro játékprogramot is kipróbálhatnak az érdeklődők.



A kiállításon állandó tárlatvezető biztosított, Képes Gábor (elérhető az Országos Műszaki Múzeum központi telefonszámán: 06-1-204-40-95). Előzetes jelentkezés alapján iskolás csoportokat is szívesen fogadnak. A kiállítás jó illusztrációja lehet az alap- és középfokú informatika-oktatásnak, amelynek tantervi része a számítógéptörténet is. Itt a számítógéptörténet Nagy Generációi testközelből szemlélhetőek meg!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.