Hirdetés

Mobil Filmes Fesztivál Párizsban



|

Hirdetés

Mintegy száz művésznek, filmkészítőnek, írónak, zeneszerzőnek nyomtak a kezébe kamerás mobiltelefont pár hónappal ezelőtt, hogy készítsenek velük belátásuk szerint valamilyen félperces alkotást. A leadott művek között szerepeltek thrillerek, mini szappanoperák, és sci-fi paródiák, de persze születtek igen gyenge produkciók is.

Wladimir Ansemle, az egyik versenyző élményeiről úgy számolt be, hogy a korlátozott tárolókapacitás következtében egyszerűen rá volt kényszerítve a még nagyobb kreativitásra. Laurence Herszberg elmondta, sose hitte volna, hogy Martin Scorcese valaha is mobilon fog "filmet rendezni".

Az érdeklődés egyre nő. Már három másik filmfesztivál szervezői is megkérték a fesztivál szervezőit, hogy adjanak kölcsön néhány érdemesebb pályaművet. A közel kilencven kisfilmet - melyek nagy részét egyébként számítógépen vágták és állították össze - moziban, nagy vásznon mutatták be a közönségnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.