Hirdetés

MS szoftverlopási per



|

Hirdetés

A 43 éves Richard Gregg a vádak szerint 17 millió dollár értékben adott el Microsoft szoftvereket. A belső rendelési rendszer lehetővé tette, hogy az alkalmazottak ingyen hozzájuthassanak Microsoft hardverekhez és szoftverekhez, ha azokat a cég érdekében használják fel. A rendelési rendszer hibáit kihasználva többen is rendeltek, majd saját zsebre eladták a szoftvereket. Richard Gregget 62 rendbeli levelezési és számítógépes csalás elkövetésével vádolják. A férfi nem ismerte el bűnösségét és szabadlábon védekezhet.

Gregg szoftverfejlesztőként dolgozott a Microsoftnál, és múlt év decemberében bocsátották el, ugyanabban az időben, mikor egy másik Microsoft alkalmazottat, Daniel Feussnert hasonló vádak miatt kirúgták állásából és beperelték. Feussner miután rájött, hogy akár húsz év szabadságvesztésre is ítélhetik, öngyilkos lett.
A Microsoft már megváltoztatta rendelési rendszerét, és biztos benne, hogy a csaló tevékenység megszűnt - mondta Stacey Drake a cég szóvivője. Ennek ellenére további pereket indíthat a Microsoft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.