Hirdetés

Nagyon vonzó a világ legerősebb mágnese



|

A címben jelzett mágnes a National High Magnetic Field Laboratoryban található.

Hirdetés

A Florida Egyetem kutatói kifejlesztették a világ legerősebb mágnesét, mely 2,5 millió dollárt emésztett fel, és 25 Tesla erősségű, mely 500.000-szer erősebb, mint a föld mágneses ereje.

A korábban a legerősebb mágnes címet birtokló szerkezet 17,5 Tesla erősségeű volt, és 1991-ben állították először üzembe, Franciaországban. Ezeket az extrém módon erős mágneseket arra használják a tudósok, hogy az anyagok a mágneses mezők keltette hatások által megismerjék az anyagok eddig ismeretlen tulajdonságait is. Az új mágnes lehetőségeivel sokkal több ismerethez juthatnak, mint korábban, melyekről hamarosan ismét hallani fogunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.