Hirdetés

New York keményen szabályozná a Bitcoin-t



|

New York állam szerint elengedhetetlen a Bitcoin használatának szigorú szabályozása.

Hirdetés

Egyre több helyen használható a Bitcoin, mint fizetőeszköz, és egyre több ország dönt úgy, hogy engedélyezi, vagy legalábbis nem tiltja használatát. A szokásosnál keményebb szabályozásra készül New York állam, ahol a virtuális valutát ügyfeleiknek valódi pénzre cserélő cégeknek egy külön procedúrán kell majd átesniük. A BitLicense néven futó terv szerint a bankoknak minden esetben tisztázniuk kell a beváltó személyazonosságát, magas rizikófaktorú ügyekben (nagy összeg, gyanús felhasználók) pedig egyéb információkra is szükség lesz.

 

Hirdetés

 

Benjamin M. Lawsky, a New York's Department of Financial Services főellenőre szerint az intézkedések egyértelműen az ügyfeleket védik azáltal, hogy megnehezítik az illegális ügyleteket, a pénzmosást és a hackerek dolgát is. Állítása szerint a BitLicense célja, hogy megtalálja az ideális középutat a Bitcoin szabad felhasználása és a törvénysértő cselekmények megakadályozása között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.