Hirdetés

Ötvenmillió dollárért nyolc másodperc súlytalanság



|

Ennyibe került ugyanis az a "hullámvasút", melynek segítségével az utasok átélhetik a nulla gravitáció élményét.

Hirdetés

A súlytalanság remek móka, és furcsa érzés. Akinek volt már szerencséje repülés közben megtapasztalni, hogy milyen az, amikor a telefon és a repülő padlóján lévő koszok belebegnek az ember szeme előtt, miközben csak a hevederek tartanak a helyünkön, az pontosan tudja, mit is jelent ez a fogalom. Amellett, hogy abszolút szürreális élmény, igen furcsa érzés. A NASA híres KC-135A repülőgépe, amit a köznyelv csak Vomit Comet-nek hív, az űrhajósok kiképzésében segédkezik, és parabola pályán haladva tud 25 másodpercnyi súlytalanságot szolgáltatni.

A NASA által inspirált Zero Gravity Roller Coaster 160 kilométer/órás sebességre gyorsul, mielőtt a pálya csúcsa előtt hirtelen megállna és elindulna visszafelé. Ez az a pont, ahol a kétpontos övvel becsatolt emberek érezhetik, hogy milyen a lebegés, de a hevederek végett nem fognak vigyorgó utasok lebegni a belső térben. Aki maga is szeretné kipróbálni a zéró gravitáció érzetét, annak nem kell elutazni ehhez a szerkezethez, ugyanis hétköznapi sétarepülés alkalmával, egy Cessna 152-ben is megkaphatjuk ugyanezt az élményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.