Hirdetés

Projektoros esernyő



|

A japánok kivetítőt integráltak a netre kapcsolódó wifis esernyőbe.

Hirdetés

A tokiói Keio Egyetem tudósai kifejlesztettek egy esernyőt, amelyben digitális kamera, Wi-Fi adapter, projektor, GPS, mozgásérzékelő és digitális iránytű is helyet kapott. A Pileus névre hallgató eszköz képeket vagy akár videót rögzít a környezetről, miközben az esőben sétálunk, s azokat rögtön fel is tudja tölteni vezeték nélküli internetcsatlakozáson keresztül a Flickrre, illetve a YouTube-ra. Akinek mindez nem lenne elég, az öszvér ernyő a korábban rögzített képeket és videókat képes kivetíteni az ernyő belső felületére.

 

pileus1.jpg

 

Másik, és némileg hasznosabb funkciója a navigáció, ami a GoogleEarth-ön alapul: az esernyő a GPS-e segítségével érzékeli, merre jár a használója, s a környék térképét vetíti ki, 3D madártávlatban.

 

pileus2.jpg

Persze, ahhoz, hogy használhassuk, egy hotspot közelében kell sétálnunk eső idején. A fájlok közt egyébként az esernyő fogójának jobbra-balra csavargatásával tudunk navigálni. Arra viszont mindenképpen figyelnünk kell, hogy el ne üssenek, amint az utcán átkelve éppen az esernyőnkre vetített képeink közt tallózunk...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.