Súlyos per elé nézhet a Facebook



|

Egy amerikai bíró szerint félrevezethette befektetőit a vállalat.

Kellemetlen hírt kapott a héten a Facebook, ugyanis Robert Sweet amerikai kerületi bíró igazat adott azon korai befektetőknek, akik szerint a közösségi portál félrevezethette őket a tőzsdére lépése előtti kommunikációjával.

Hirdetés


A problémát az jelentette, hogy a tőzsdefelügyelethez beadott papírokban a Facebook pusztán elméleti lehetőségként beszélt a mobilos használat növekedéséből fakadó potenciális bevételcsökkenéséről, miközben már régóta statisztikailag alá lehetett támasztani annak meglétét és mértékét. A közösségi portál szóvivője szerint teljesen alaptalan a vád, ezt pedig tényekkel is alá tudják támasztani.


A mostani ítélet jelentősége, hogy a bíró zöld utat adott a befektetőknek Mark Zuckerberg és/vagy a Facebook, továbbá a portál tőzsdére lépését segítő pénzügyi partnerek csoportos perbe fogására. Megemlítendő, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet nemrég 5 millió dollárra bírságolta a Morgan Stanley befektetési bankot, mivel a jelek szerint ők tudtak a Facebook mobilos problémájáról, ám manipulatív módon adták tovább másoknak az információt.


(Fotó: Robert Scoble / Flickr)

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.