Hirdetés

Új féregprogram terjed az interneten



|

Hirdetés

A féreg korábbi társaihoz hasonlóan e-mail levelek csatolt fájljaiban található. A VBS.Hard.A@mm, VBS/Hard-A és VBS/Hard@mm neveken ismert féreg Symantec vírusfelhívásnak adja ki magát, kihasználva a Norton Antivirust készítő cég ismertségét, valamint az emberek bizalmát. A féregprogramot a www.symantec.com.vbs nevű csatolt fájl tartalmazza. A csatolt fájl aktíválása után a vírus egy olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amely egy valójában nemlétező vírusról számol be. A Symantec megerősítette a féregprogram jelenlétét, és a társaság már ki is adta a féreg eltávolításához szükséges definíciós fájl frissítést. A féreg nem okoz kárt a rendszerekben, de egyes e-mail szervereket túlterhelhet a nagymennyiségű fertőzött levél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.