Hirdetés

Új VIA EPIA verzió



|

Hirdetés

A VIA EDEN - majd később EPIA - néven futó "minden egyben" alaplapsorozata nagyon ellentmondásos termék. Azon tulajdonsága kapcsán, hogy minden porcikája integrált, és a processzora végképp nem egy erőmű, akár még utálhatnánk is, mint a néhány évvel ezelőtti, nagyon olcsó, de bővíthetetlen és jobbára használhatatlan holmikat. Viszont az integráltságért cserébe nagyon apró - mindössze 17 x 17 cm -, tökéletesen csendes, és a relatíve gyenge CPU valóban csak relatíve van híján a lóerőknek. A felhasználók szemlátomást szeretik, mert bőségesen elegendő a tudása ahhoz, hogy mindenféle médiát játsszunk le vele (beleértve akár DVD-t is), irodai gép alapja legyen, praktikusan apró tűzfal, levelező-, nyomtató-, vagy fájlszerverré avanzsáljon.

A VIA szemlátomást odafigyel arra, hogy a felhasználók mire használják az EPIÁ-t. A CL sorozatot valószínűleg tűzfal típusú felhasználásokra szánták, hiszen az EPIA-M-től csupán annyiban különbözik, hogy két LAN vezérlővel látták el.

A közeljövőben további, specializált EPIA "mutánsok" várhatók a tajvani gyártó boszorkánykonyhájából.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.