Hirdetés

Újabb elveszett adathordozó okoz gondot Los Alamosban



|

Hirdetés

Ekkor észlelték, hogy egy „titkos kivehető elektronikus adathordozó” (CREM) nincs a helyén, de megnyugtatásul hozzátették, hogy a CREM - amely lehet CD, USB flashmemória kártya vagy ziplemez - „semmilyen formában nem jelent veszélyt a nemzetbiztonságra”. Mivel a hordozó eltűnt, így tartalma sem azonosítható. Egyébként nem ez az első, hogy Los Alamosban adathordozó tűnt el:

  • 2003 januárjában eltűnt egy merevlemez
  • 2000 nyarán két kritikus fontosságú merevlemezt nem találtak, melyek utóbb egy fénymásoló mögül előkerültek
  • 2002 őszén a labor bejelentette, hogy több mint 200 számítógépet nem találnak, de tagadták, hogy ezeken titkos anyag lett volna.



    2003 decembere óta folyik egy program Los Alamosban, hogy csökkentsék a CREM-ek használatát. Azóta 50 ezer darabot megsemmisítettek, ami teljes hordozó állomány 60 százaléka. A labor hordozómentes asztali környezetre áll át, ami része az USA energiaügyi minisztere, Spenser Abraham által e hónapban meghirdetett kezdeményezésének, melynek célja, hogy „öt éven belül a fegyvertervezési funkciókat csak lemezmentes környezetben lehessen használni, hogy senki se vihessen ki az intézetből titkos adatokat elektronikus formában”. Minden titkos adatot biztonságosan védett szervereken fognak tárolni.
  • Hirdetés

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.