Hirdetés

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere



|

Bill Gates az elmúlt 20 évben 15-ször volt az első a Forbes listáján.

Hirdetés

A Forbes legfrissebb listája annak az összeállításnak az éves frissítése, amely a világ leggazdagabb embereit rangsorolja, a vagyonuk alapján. A lista élére most ismét Bill Gates került. A Microsoft atyja négy év után vette vissza a legrangosabb pozíciót Carlos Slimtől, miután a tavalyi 67 milliárd dolláros nettó vagyona idén már 76 milliárdosra növekedett. Slimnél eközben a számok 73-ról 72-re változtak. Bill Gates ezzel az elmúlt 20 évben 15-ször volt a leggazdagabb a világon. 

Hirdetés

A Forbes statisztikája szerint a világon jelenleg 1645 milliárdos van, akik közül 172 nő, illetve 492 amerikai. A szerencsések 66 százaléka saját úton jutott el idáig, 21 százalék bővítette a meglévő üzletét/vagyonát, míg 13 százalék örökölt. A tech cégek vezetői közül a listán többek között Larry Ellison (Oracle), Larry Page és Sergey Brin (Google), Jeff Bezos (Amazon), Jan Koum és Brian Acton (WhatsApp), valamint Drew Houston (Dropbox) is szerepelnek. 

A legnagyobb gyarapodásnak a facebookos Mark Zuckerberg örülhetett, egy év alatt ugyanis 15,2-ről 28,5 milliárdra nőtt a vagyona. A Facebooktól a listára került a működésért felelős igazgató Sheryl Sandberg és az alelnök Jeff Rotschild is. 

A világon az elmúlt 20 év leggazdagabbja, Bill Gates nem csak a Microsoft-részvényeiből, hanem más befektetésekből is jelentősen tudta növelni a vagyonát, miközben 28 milliárdot adományozott a feleségével közös, veszélyes betegségek elleni küzdelmekre szakosodott alapítványának. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.