Hirdetés

Újraindulnak a gépek a W32.Blaster miatt



|

Hirdetés

Nem voltak szerencsések, akik a minap az alábbi ablakkal találkoztak a gépükön:



A problémát a W32.Blaster nevű féreg okozta. Érdemes azonnal frissíteni a vírusadatbázisokat, és használhatjuk a különböző vírusvédelmi cégek egyedi mentesítő eszközeit is, amik a Registry-ből is kitakarítják a férget állandóan újraindító hivatkozást is.

A Microsoft egyébként már július 16-án kiadta a hibajavítást és figyelmeztést. A biztonsági hiba az RPC, azaz Remote Procedure Call, távoli eljárás hívás nevű szolgáltatásában található, ez többek között a fájlok megosztását és a számítógép nyomtatójának a használatát engedélyezi más felhasználóknak. Amennyiben túl sok adatot küldenek az RPC-re, akkor a támadó akár át is veheti az irányítást a távoli számítógép fölött.
A biztonsági javítást innen lehet letölteni.

A témát már olvasóink is jelezték Segélyvonalunkon, a tapasztalatokról itt olvashatnak bővebben:
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.