Hirdetés

Újravizsgálják a FAT szabadalmat



|

Hirdetés

Az alapítvány még áprilisban kérte a hivatalt a vizsgálatra, mert szerintük már korábban szabadalmat kapott a szoftvertechnológia, így a Microsoftnak soha nem lett volna szabad szabadalmat kapnia, állítja Daniel Ravicher, az alapítvány igazgatója. „A FAT szabadalom felmérhetetlen károkat okoz a közösségnek, mert megnöveli a Microsoft monopóliumát, miközben a versenyt gátolja”.

A szabadalom egy olyan fájlrendszert érint, amely az 1970-es évek óta használatban van, míg a Microsoft 1996 novemberében kapott szabadalmat. A szabadalmi hivatal engedett az alapítvány kérésének, és elkezdi a Microsoft szabadalmának újra vizsgálatát, nyilatkozta június 3-án Charles Rone vizsgáló.

A Microsoft tavaly decemberben licencprogramot indított, és 25 centet kér az olyan eszközök - memóriakártyák, digitális kamerák - után, melyek a FAT technológiát használják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.