Hirdetés

Valaki használja a címemet!



|

Hirdetés

Mivel más gép nem csatlakozik az internetre, és hálózatom sincs, ezért furcsának tartom a figyelmeztetést. Mit lehet ilyenkor tenni?A legtöbb internetszolgáltató cég dinamikus IP-címkiosztást használ ügyfelei kiszolgálására. Egyes esetekben, némi pluszfizetés ellenében vásárolhatunk saját, fix IP-címet is. Mindkét esetben előfordulhat, hogy ha az interneten egy tapasztalatlan felhasználó kézzel megváltoztatja az addigi címet, máris ütközés léphet fel a hálózaton. Ilyenkor ezt jelenteni kell a szolgáltatónak, ahol ki tudják nyomozni a jogtalan címlopót.

De addig se üljünk ölbe tett kézzel: érdemes kipróbálni a következő trükköt. Nyissunk egy parancssort a Start menü Futtatás ablakába beírt cmd utasítással! Először írjuk be, hogy ipconfig. Ekkor láthatjuk az aktuális adatokat, kiszolgálókat, címeket. Több hálózati kártya esetén internetes kapcsolatunk nevét jegyezzük fel egy papírra. Ezután adjuk ki a következő parancsot: ipconfig /release, több csatlakozás esetén az ipconfig /release (kapcsolat neve). Ezzel felszabadítottuk az IP-címet, majd kérnünk kell egy újat a következő paranccsal: ipconfig /renew, illetve több csatlakozás esetén az ipconfig /renew (kapcsolat neve) sor beírásával. Mivel korábbi címünk ütközött egy másik gépével, valószínűleg újat kapunk a kiszolgálótól, és ezzel máris helyreállt kapcsolatunk a külvilág felé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.