Hirdetés

Válság után: Mennyi az annyi?



|

Az IT szektor is megsínyli a világválságot, nézzük, mire számíthatunk!

Hirdetés

Ami a gyártókat illeti, ők már most félnek attól, hogy esetleg csökken, vagy csökkenni fog az általános vásárlási kedv. Direkt módon persze badarság lenne áremelést eszközölniük, hiszen ezáltal csak még jobban elbizonytalanítanák az embereket, hogy vajon tényleg létszükség-e a legújabb iPhone megvétele. Valahol azonban muszáj drágábban adniuk termékeiket, ha nem akarnak veszteséggel zárni. Íme néhány rejtett drágulás, melyekre a közeljövőben számíthatunk.


Elsősorban az interneten vásárlókat érintheti a FedEx és a UPS csomagküldő szolgálatának áremelése. Míg a UPS „csupán” 6%-os emelést vezet be addig a FedEx 7%-al fogja drágábban szállítani csomagjainkat.

 

1030valsag.jpg


Sokat hallani továbbá afelől, hogy bár az Android vagy az iPhone telefonok árát lecsípik, ettől függetlenül valószínűleg többet fogunk fizetni ugyanazért a szolgáltatásért. Habár maga a készülék valóban olcsóbb lesz (reméljük hazánkban is), addig az általuk megkövetelt 3G szolgáltatás ára előreláthatólag némiképp a mostani fölé fog emelkedni.


A kábeltévé előfizetések is egyre inkább fogyatkoznak, ahogy egyre többen szereltetnek fel digitális parabolákat, de attól még mindig szép számmal érkezik vezetéken a tévéadás. Nos, az előfizetési díj várhatóan itt is emelkedni fog, reméljük azért nem sokkal.


Végezetül, ami mindannyiunkra hatással lesz, az az elektromos áram drágulása. Minthogy egyre több és több elektromos áramot igénylő eszközt használunk, ráadásul egyre több ideig, energiaigényünk is jelentősen nőni fog. Az elektromos áramnak nem csak az előállítási költségei nőnek a válságban, de új erőműveket kell, és kéne építeni, a régieket pedig jó lenne már korszerűsíteni, ha lépést akarunk tartani az igényekkel. Szóval sorolhatnánk.

A rejtett költségek ideig-óráig ugyan hasznot hozhatnak a cégek számára, de hosszú távon már mindenkinek szemet fog szúrnia turpisság. Hogy ekkor hogyan reagálnak majd az emberek, az kérdés, de ha a bizalmuk megdől, onnan már nem lesz visszaút, és talán a cégek rosszabul járnak majd, mintha lemondtak volna arról a néhány extra dollárról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.