Hirdetés

Veszélyes az azonnali üzenetküldés



|

Hirdetés

Az internetes biztonsággal foglalkozó Akonix cég közzétette a legfrissebb felmérését, amelyből kiderül, hogy a férgek és a különböző kártékony programok egyre szívesebben használják fel a terjedésükhöz az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat valamint a fájlcserélő hálózatokat.

Az Akonix májusban 51 olyan férget fedezett fel, amelyek elsősorban az azonnali üzenetküldőkön keresztül fertőzték meg a kiszemelt számítógépeket. Ezek között voltak olyanok is, amelyek a fájlcserélő hálózatokhoz kapcsolódó PC-ket is célba vették.

Francis Costello, az Akonix egyik munkatársa elmondta, hogy az év eleje óta soha nem látott mértékben érték támadások az azonnali üzenetküldőket. A szakember szerint a vírusírók és a támadók egyre kifinomultabb módszerekkel használják ki a kliens szoftverek és az IM hálózatok biztonsági réseit. Emellett pedig mind jobban összpontosítanak az adathalász támadásokra is.

Az azonnali üzenetküldőkön keresztül terjedő férgek közül az utóbbi időszakban a Kelvir és az Opanki jelentették a legnagyobb problémát. Az előbbi az MSN Messengeren keresztül fertőz, míg az utóbbi az AMI kliensekre jelent veszélyt. A Kelvir féreg korábban azonban már azt is bebizonyította, hogy akár a Reuters azonnali üzenetküldő rendszerét is képes megbénítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.