Hirdetés

Vírusirtónak álcázza magát az új kártevő



|

Hirdetés

A Hobbes.A Symbian telefonokra telepíthető Symantec Anti-Virus szoftvernek álcázza magát. Amennyiben a felhasználók telepítik a kártevőt, a készüléket újraindítva a telefon a trójai eltávolításáig már csak híváskezdeményezésre és -fogadásra lesz alkalmas.

A Hobbes.A, egy SIS fájl trójai, amely csak a régebbi Symbian OS 6.1 operációs rendszert futtató mobilkészülékekre jelent veszélyt, mint például a Nokia NGage vagy a Nokia 3650.

A trójait telepítése előtt egy párbeszédpanel jelenik meg a kijelzőn, amely figyelmezteti a felhasználót, hogy a Symantec Anti-Virus aktiválásához újra kell indítani a telefont. A trójai természetesen nem anti-vírus szoftvert tartalmaz, hanem egy olyan komponenst, amely működésképtelenné teszi a készülék alkalmazás menüjét. Ha valaki mégis telepítette a trójait, ne indítsa újra a telefont, mivel a kártevő ilyenkor még könnyedén eltávolítható az alkalmazás-menedzser segítségével.

A vírus részletesebb leírása az alábbi címen található: http://www.f-secure.com/v-descs/hobbes_a.shtml

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.