Hirdetés

WinDVD 7 Platinum



|

Hirdetés

A puszta DVD-lejátszás mellett rengeteg extrával dicsekedhet a legújabb InterVideo WinDVD. Ezek legtöbbje természetesen a versenytársaknál is megtalálható, ám nem minden esetben ilyen jól konfigurálható változatban.

A király új ruhája
Szembetűnő a kezelőfelület céltudatossága: végre szakítottak a hagyományos „virtuális lejátszókészülék plusz képernyő” koncepcióval. Az alapbeállítások szerint egybeöntött, jobb oldali oldalpanelekkel kiegészített kezelőfelület sokkal kézreállóbb. Az eddig igencsak egérpróbálóan apró gombok nagyobbak lettek, aminek köszönhetően nemcsak könnyebb eltalálni őket, de a televíziós jellegű megjelenítőn is jobban kivehetők. A fő kezelőszervek leválaszthatók úszóablakba, ha ezt a megoldást kényelmesebbnek találnánk. Az eddig számos minipárbeszédablakba szorult különleges beállítási lehetőségek most két nagy csoportra osztva az Audio, illetve a Video Center paneleken rendszerezve találhatók meg.

Hatalomátvétel
Az új WinDVD majdhogynem mindenevő lejátszó. A hagyományos DVD-k vagy a digitális tévéadásból lementett MPEG--2 felvételek mellett nagy felbontású MPEG--4 videókat is képes lejátszani a program, sőt HD-DVD-kompatibilis Windows Media Video 9 kódolású felvételekkel is megbirkózik. AVI-lejátszáskor a specifikációk szerint a feliratokat is felismeri - sajnos ezt tesztünk során valamiért nem sikerült reprodukálni. Képes visszaadni a legmodernebb mobiltelefonokkal rögzített 3GPP- és 3GPP2 videókat, a QuickTime és Real Video formátumú klipeket is. A fentiek láttán könnyen belátható, hogy annak, aki bizalmat szavaz a programnak, más lejátszóra már nemigen lesz szüksége.

Nézünk, mint a moziban
Továbbfejlesztették a rövid mozgóképrészletek mentésére szolgáló QuickClip funkciót, így beállítható az animált GIF formátumú „kliplopás” felbontása és képváltásának sűrűsége is. Sajnos a minőség csak rajongói weboldalakhoz megfelelő.

Képi optimalizálás terén legnagyobb dobás a továbbfejlesztett Philips Trimension DNM, amely a mozgások szaggatottságát nagyon nagy mértékben képes korrigálni - igaz, komoly CPU-terhelés árán.


A hangtámogatás kibővült az 5.1 csatornás DTS-sel és a Dolby Digital EX-szel, emellett ismeri a DVD-Audio lemezeket és az AAC formátumot is. Akár 96 kilohertz frekvenciával, 24 biten mintavételezett felvételeket is lejátszhatunk. A hangvisszaadást 7+1 hangszórótól egészen a fejhallgatóig optimalizálhatjuk - utóbbi esetben Dolby Headphone, SRS vagy IVI headphone térhatással. A Hall effektusok révén azt az érzetet kelthetjük, mintha mozi-, hangverseny- vagy színházteremben ülnénk - beállítható a terem mérete és hangulata (Warmth) is. Mi több, gyári sablonok állnak rendelkezésre Sydney, Chicago és a Broadway híres termeihez.

Egy mai lejátszónál már alapkövetelmény a más készülékekkel való együttműködés. Ennek a feltételnek az UpnP-kompatibilitás révén képes eleget tenni a WinDVD 7: bármely házi szórakoztatóipari „médiakütyühöz” (például Home Entertainment PC-k) képes csatlakozni.

A WinDVD 7 Platinum az eddig megjelent DVD-lejátszó alkalmazások leggazdagabbika, ráadásul az új kezelőfelület a használhatóságon is sokat javít, jó szívvel ajánljuk a PC-s videózás rajongóinak.

A cikk a 2005. augusztusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.