Hirdetés

WinIPCfg, a megtalált kedvenc



|

Hirdetés

A Futtatás sorból induló alkalmazás egy felbukkanó kis panelen tette közzé a fontos információkat, az XP-ben azonban csak egy hibajelzés bukkan fel, semmi más.Jó hírrel szolgálhatunk mindazoknak, akik beleszerettek ebbe a programocskába: megtaláltuk a Windows 2000-es változatát, s az fut XP-n is. A csöppet sem bonyolult http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo/reskit/tools/existing/wntipcfg-o.asp címről lehet letölteni. Telepítése után véletlenül sem hagy nyomot sem a Start menüben, sem az Asztalon, de előfordulhat, hogy a legközelebbi újraindításkor bejegyezteti magát éppen az előbbiekben tárgyalt Path környezeti változóba, és így a szokásos módon (Start --> Futtatás --> wntipcfg --> [Enter]) ismét elérhető lesz. Ha nem, akkor keressük meg, hová telepítettük (alapértelmezés szerint a C:Program FilesResource Kit mappába), és készítsünk róla egy jópofa parancsikont az Asztalra. Még egy fontos dolog: a program nevének első három karaktere valóban wnt - s nem win, mint a régi szép időkben.

Azok viszont, akik egyáltalán nem akarnak semmit letölteni és telepíteni, használhatják erre a célra a Windows saját megoldását. Annak a programnak ipconfig a neve, a /all kapcsolóval hosszú történeteket mesél mindenféle hálózatos beállításról. Érdemes a DOS-ablakban futtatni (Start --> Futtatás --> cmd --> [Enter] --> ipconfig /all --> [Enter]), különben csak felvillan egy pillanatra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.