Hirdetés

Eltakarítja a fotóinkat a Facebook



|

Az óriási adatfogyasztás miatt úgynevezett cold storage szerverekre költöztetik a régi képeket.

Hirdetés

A Facebook megőrzési célzattal leselejtezi a nagyon régi képeket, és így több milliárdot helyez át az úgynevezett cold storage szervereire, amelyeket Prineville-ben üzemeltet majd. A közösségi óriás az épületének a bemutatóját is megtartotta már.

A műveletre azért van szükség, hogy legyen elég hely a napi 350 millió új fotónak, amit a közösségi oldalra töltünk fel. Jelenleg 240 milliárd kép van a Facebookon, ez pedig komoly kollekció, havonta 7 petabájtot fogyaszt el. A cold storage eljárás egy kép életciklusa alapján helyezi át a fotót a hatékonyabb szerverre.

A vállalat idén ősszel állítja hadrendbe az első 1500 négyzetméteres datahubot a háromból, amelyek az egyelőre üres, betonozott épületbe kerülnek. Korábban a Facebook alelnöke arról beszélt, hogy a vállalat adattárolási megoldása nem elég hatékony ahhoz, hogy aktív módon oldja meg több milliárd kép raktározását. A cold storage eljárás nyolcszor akkor kapacitást biztosít majd, negyedakkora fogyasztás mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.