Hirdetés

Még több személyes adatot akar a Facebook?



|

A szkeptikusok szerint a közösségi oldal adatvédelem címén gyűjtene plusz információkat.

Hirdetés

Alig múlt egy hete, hogy sok más oldal mellett a LinkedInt is komoly támadás érte, aminek következtében több millió felhasználó jelszava szivárgott ki. A Facebook eközben azon dolgozik, hogy fokozza a közösségi oldal tagjainak biztonságát - mindehhez pedig kérik az emberek mobiltelefon-számát is.

 

Az oldal kampányának keretében tippeket is kapunk arra, hogyan válasszunk nehezen feltörhető jelszót. Emellett a mobiltelefon-számunkat is megadhatjuk, így ugyanis egyszerűbb valamilyen baj esetén a felhasználói fiókunk helyreállítása.

 

A szkeptikusok természetesen most is sokan vannak, és másként világítják meg a dolgokat. A kétkedők szerint a közösségi oldal kihasználja a nemrég történt támadásokat és jelszólopásokat azért, hogy miközben látszólag pozitívan cselekszik, még több személyes adathoz juthasson a felhasználóktól. Az aggodalmak azonban könnyen lehet, hogy túlzóak. A Facebook elmondta, hogy az új biztonsági intézkedéseken már jóval hosszabb ideje dolgoztak, illetve a mobiltelefon-számát senkinek sem kötelező megadnia.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.