Hirdetés

Minden második ember imádja a sextinget



|

A felhasználók 50 százalékának van a telefonján pucér képe másokról.

Hirdetés

Sokan botrányosnak tekintik, amikor híres emberek, politikusok lebuknak a sextinggel, de amint a McAfee legújabb felméréséből kiderült, a felhasználók fele imádja az effajta üzeneteket és képeket küldözgetni. Az intim képeket és üzeneteket sokszor teljesen idegen személyeknek küldjük tovább. 

Hirdetés

A statisztikák szerint az emberek 96 százaléka szokott fotózni a telefonjával, a 49 százaléka pedig rendszeresen küld és fogad szexuális tartalmú videókat, fotókat, e-maileket és üzeneteket - a meztelen képek és a vad mondatok aztán remek alapanyagként szolgálnak a közösségi oldalakon való botrányokhoz. 

A felhasználók 50 százaléka a készülékén tartja az érzékeny anyagokat. Ha pedig küldésről van szó, 16 százalékban teljesen idegen embereknek továbbítjuk az érdekességeket. A legérintettebb a 18 - 24 éves korosztály, amelynek a 70 százaléka aktív sexting terén. Ezen belül a férfiak 61, a nők 48 százaléka kapható ilyesmire. 

Még rosszabb, hogy a vizsgált sokaság 69 százaléka a jelszavát is küldte már el okostelefonon, 46 százalék e-mail fiókok és közösségi oldalak kódjait, 43 százalék pedig még banki adatokat is továbbított. A tapasztalatok szerint mindezek remek lehetőségek az exek bosszúállására, nekünk pedig a biztonságunk és a személyazonosságunk tönkretételére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.