Hirdetés

Nem nézhetnek orosz meteoritos videót a németek



|

Helyi jogvédők letiltatták az egyik leghíresebb múlt heti amatőr felvételt.

Hirdetés

Valószínűleg Olvasóink többsége tisztában van vele, hogy múlt hét pénteken egy gigászi meteorit robbant szét Oroszország felett, az eseményről számos kiváló amatőr felvétel készült. Mint kiderült, mind közül az egyik leghíresebb Youtube-ra feltöltöttet nem nézhetik meg a németek, ugyanis a GEMA zenei jogvédő szervezet egyszerűen letiltatta az országban.


Az indok rendkívül egyszerű: a felvételen hallható az autórádióból szóló zene, a GEMA szerint a Youtube-nak licencdíjat kellene fizetnie miatta. Németországban nincs zenék ingyenes fair felhasználásával kapcsolatos jogszabály, az OpenDataCity nemrégi tanulmánya szerint ezen okból a videomegosztón lévő TOP 1000 videó körülbelül 60 százalékát nem tekinthetik meg a német netezők.


Az elérhetetlen videók esetében a Youtube természetesen jelzi, hogy azok a GEMA szerzői jogi követelése miatt nem tekinthetőek meg, ám a szervezet szerint ezzel a Google megtévesztő módon azt sugallja, hogy nem is lennének hajlandóak licencelni a számokat. A valóság ezzel szemben az, hogy ajánlatuk szerint az érintett videók minden egyes lejátszása után 0,00375 euróért (olyan 1,1 forintért) hajlandóak lennének feloldani a blokádot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.