Hirdetés

PlayIT - így láttuk mi|

Ismét rekordot döntött a rendezvény, amelyen a PC World is képviseltette magát többek között a világ jelenleg talán legmenőbb autójával és egy speciális versenypályával.

Hirdetés

Lapzártáztunk, szerkesztettünk, éjszakáztunk, idegeskedtünk, imprimáltunk, illusztrációkat rajzoltunk, nyomdába mentünk és hamarosan megjelenünk. Egy átlagos lapleadás így néz ki a PC World szerkesztőségében, de a mostani hónap különleges volt, hiszen a májusi lapszámunk mellett egy időben a PlayIT-es megjelenésünket is előkészítettük, még többet éjszakázva, hajtva és idegeskedve. De megérte, és szerencsére nem csak a kávégép üzemetetők jártak jól, hanem mi is elégedetten tértünk nyugovóra szombat este, hiszen nagyon sokan kilátogattatok hozzánk a hétvégén a SYMA csarnokba. Öröm volt veletek találkozni és beszélgetni, látni azt, hogy a fiatal nemzedék is milyen élénken érdeklődik az informatika csodálatos világa és a magazinunk iránt. Az olvasók tömegéhez most arc is társult, ami minden fáradtságot megért, ezért érdemes újságot készíteni!

Rengetegen voltak kint, a szervezők elmondása alapján ismét rekordot döntött a rendezvény a több mint 13 ezres látogatószámával. Habár túlnyomórészt az elektronikus játékoké volt a főszerep, mi is gondoskodtunk arról, hogy a kilátogatóknak ne csak a keze, hanem a lába is járjon. A standunknál a meghívott DJ-nk egyrészt majd 12 órán keresztül keverte a talpalávalót, másrészt a Volkswagennel közös VW Slotting versenyünkön felváltva közel ötszázan tekertek eszeveszett iramban, hogy az kerékpárokkal hajtott kisautójuk elsőként haladjon át a célvonalon.

Rendkívül népszerű volt a verseny, hiszen a munkatársunk nem győzte keresni a sok jelentkezést, így szerencsére a pálya szinte egész nap teljes kihasználtsággal tudott üzemelni. Ennek nagyon örülünk, és annak is, hogy a futamok nyerteseinek temérdek mennyiségű PC World magazint és pólót oszthattunk ki.

Hatalmas érdeklődés övezte a standunknál kiállított Tesla Modell S elektromos autót is, amint azt vártuk. Az autó kiállítói nem győztek válaszolni a feltett kérdésekre, és tömegek lepődtek meg, mikor kiderült, hogy a jármű motorházteteje alatt nem volt semmi, csak egy csomagtér. Köszönjük a Moveo dolgozóinak, hogy velünk voltak és elhozták a kocsijukat, reméljük legközelebb a jelenleg még fejlesztés alatt álló elektromos robogójukat tudjuk közszemléére bocsátani.

Hirdetés

Habár a PC World áprilisi tematikája miatt most az autós technológiákra helyeztük a hangsúlyt, természetesen nem szakadtunk el teljesen a fő profilunktól. A standunknál a Játssz nagyban csapata megmutatta azt, hogy milyen élmény egy mozi székben játszani nagy vásznon. Sajnos egy teljes mozi termet nem tudtak kihozni a SYMA csarnokba.

Közvetlenül az asztalunk mellett a Mozilla, a Fedora és a Red Hat hazai képviselőitől azt is megtudhattátok, hogy mire képes a Firefox OS és a linuxos Steam, illetve a Leap Motion gesztusvezérlés. Mi pedig gondoskodtunk a kilátogatók újság utánpótlásáról, ráadásul a lap mellé egyedi akciókat párosítottunk, hogy sokan megismerhessék azt, hogy milyen élmény PC World olvasónak lenni. Bánhatja, aki nem volt ott, de még pótolhatja az élményt, hiszen a legközelebbi alkalomra még nagyobb dobásokkal készülünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.