Hirdetés

Rasszista tweet miatt zavarták haza a görög olimpikont



|

A görögök aranyéremre esélyes hármasugrója, Voula Papachristou haza lett zavarva egy rasszistának tűnő Twitter bejegyzés miatt.

Hirdetés

A hölgy komoly esélyekkel indult neki az olimpiának, hiszen sokan nem kételkedtek benne, hogy simán elhozhatja a hármasugrás aranyát a Londoni Olimpiáról, ám azt, hogy valóban így lett volna, már soha nem fogjuk megtudni. Ugyanis néhány nappal a hivatalos megnyitó előtt az Olimpiai Bizottság úgy határozott, hogy megtiltja a hölgy részvételét a játékokon, egy rasszista tweet miatt. A problémás megjegyzés szövege úgy hangzik, hogy "Sok az afrikai Görögországban, , de így legalább a Nyugat-Nílusi szúnyogok házi készítésű ételt ehetnek."

A BBC szerint a sportoló ezzel a nyugat-nílusi vírust hordozó szúnyogokra gondolt, és ezt kapcsolta össze a Görögországban élő afrikaiakkal. Ám ez  tweet mindössze a jéghegy csúcsa, mivel a pletykák szerint Papachristou a Golden Dawn híve odahaza, mely egy olyan párt, ami erőteljesen bírálja az ország bevándorlási politikáját. Ezen párt videóit és linkjeit szokta re-tweetelni a hölgy, ami sokak szerint valóban alapot adhat arra, hogy rasszistának lehessen tekinthető. A Görög Olimpiai Bizottság megerősítette, hogy a sportolót eltávolították az olimpiai keretből, és ezt a tweetek miatt tették. Voula Papachristou azóta elnézést kért az "ízléstelen tréfáért".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.