Hirdetés

YouTube-on a szexuális erőszak



|

A videón gyermekei szeme láttára erőszakolnak meg egy londoni nőt.

Hirdetés

A 25 éves nő állítása szerint valamilyen partidrogot csempésztek italába, majd megerőszakolták. Elmondása szerint órákig mozdulni sem tudott, de mindennek tudatában volt, ami vele történt.

 

Az erőszaktevők nem elégedtek meg ennyivel. Felvették szörnyű tettüket és egy három perces részt fel is töltöttek a YouTube-ra. A felvételt több mint 600-an nézték meg, mire valaki jelentette az adminisztrátoroknak a törvénysértő tartalmat.

 

A nő tipikus áldozatként - melyre az erőszaktevők szörnyű cselekedeteiket alapozzák - eredetileg nem tett feljelentést, megpróbálta elfelejteni a vele történteket. Azután fordult csak a rendőrséghez, hogy az ő fülébe is eljutottak a pletykák a már eltávolított videóról.

 

A YouTube szóvivője elmondta: az oldal szabályzata tiltja pornográf, vagy erőszakot ábrázoló felvételek publikálását, az ilyen videókat azonnal eltávolítják.

 

Struan Robertson, a Pinsent Masons cég egyik jogásza elmondta a The Times-nak, hogy a YouTube üzemeltetőinek hihetetlenül nehéz feladatuk van a videók ellenőrzésében, hiszen percenként több órányi anyagot töltenek fel az oldalra. Egyedüli megoldást a közösség ébersége jelentheti csak, de mégis riasztó, hogy több százan néztek meg egy filmet, melyen egy nőt erőszakol meg három fiú, és csak ezután értesítették a rendőrséget és az oldal üzemeltetőit.

 

Három fiút - közülük kettő 16 illetve 14 éves - hallgatott ki a rendőrség az ügyben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.