Hirdetés

Adakozz te is a Halálcsillag megépítéséért!



|

A Kickstarter eddigi legjobb projektjében a Halálcsillag megépítéséhez járulhatunk hozzá némi pénzmaggal.

Hirdetés

Decemberben harmincnégyezer amerikai állampolgár írt alá egy petíciót, kérve az ország vezetését, hogy 2016-ig építsék meg a Halálcsillagot. A szöveg újabb védelmi vonalként, az űrkutatást fejlesztő eszközként, újabb felfedezésekhez tételéhez szükséges lépésként emlegeti az űrállomást.

Sajnos pár héttel ezelőtt negatív tartalmú nyílt levélben adott választ a Fehér Ház egyik hivatalnoka, Paul Shawcross, mely a beszédes "Ez nem az a petícióra adott válasz, amit kerestek" címet viselte. Shawcross elég meggyőző érveket vonultatott fel a kérés megtagadására. Ecsetelte, hogy a Halálcsillag megépítése 850,000,000,000,000,000 dollárba kerülhet, ami elég nagy érvágást jelentene az államkasszának. A kormány továbbá nem támogatja idegen bolygók felrobbantását, de egyébként is miért költenék az egyszerű adózók dollárjait olyan monumentális űreszközre, amelyet egy egyszemélyes űrhajó is képes felrobbantani? Egyszerűen nem éri meg.

 

Az emberek így hát saját kezükbe vették az ügy elrendezését, a Kickstarteren próbálnak meg pénzt gyűjteni tervük végrehajtására, mivel a Föld védelme létfontosságú. A húszmillió fontos (6,8 milliárd forint) célt még nem sikerült megközelíteni, de április 1-ig még van erre idő. Az eddig összegyűlt majd 175 ezer font (59,5 millió forint) is több, mint amire bárki gondolni is mert. Az összegyűlt pénzből egyébként részletesebb terveket szeretnének készíteni, valamint elég csirkehálót vásárolni a reaktor köré.

A jelenlegi tervek
A jelenlegi tervek

 

A költségek csökkentése érdekében a fejlesztőcsapat csak nyílt forráskódú hardvereket és szoftvereket használ majd fel. Az egyetlen ellenfél innen már csak az Erő lehet!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.