Hirdetés

Helyből felszálló repülő autót építenek



|

A világ első repülő autóját tavaly mutatta be a Terrafugia. Már a következő modellt fejlesztik.

Hirdetés

Tavaly hatalmas sajtóvisszhangot váltott ki a világ első „repülő autójának” bemutatása. Még akkor is, ha a Terrafugia Transition nevű kreálmánya inkább hasonlított egy közúti forgalomban vezethető repülőgépre, mint álmaink szárnyas kocsijára. A nagy sikerre való teintettel, a cég mérnökei már a második generációs modellt tervezik: a hírek szerint a TF-X helyből is képes lesz felszállni, és akár az impozáns 200 mérföld/órás repülési csúcssebességet is elérheti.

A Terrafugia a Transition 2015-ös vagy 2016-os bevezetését követően akarja piacra dobni az új csodamasinát.A TF-X a publikus látványtervek alapján leginkább egy Ford Fusion és egy Bell-Boeing V-22 Osprey katonai konvertiplán szerelemgyerekének tűnik.

Egy Ford Fusion és egy katonai konvertiplán szerelemgyereke

A tervek szerint hibrid hajtást kap majd: a felszálláshoz környezetkímélő elektromotorokat, a repüléshez pedig hagyományos benzines erőforrást fog használni. A cég mérnökei szerint a vezetéséhez nem lesz szükség pilótajogosítványra: a biztonságos navigációról a beépített robotpilóta gondoskodik majd.

A TF-X egyelőre még csak a tervezőasztalon létezik, de a Terrafugia mérnökei száz százalékig biztosak benne, hogy képesek lesznek megépíteni a működő változatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.