Hirdetés

22 dollár az új iPod Shuffle



|

Kinek ne kéne ilyen nevetséges összegért egy márkás MP3 lejátszó?

Hirdetés

Érdekes dolog belegondolni, hogy egy-egy megvásárolt készüléknek mennyi is az anyagára. Ilyenkor a szívünkhöz kapnánk legszívesebben, és néha kissé átverve is érezzük magunkat. Jogosan? Nem biztos. A Business Week legutóbb az új iPod Shuffle-t vesézte ki igen alaposan (mi is bemutattuk, íme a "beszélő iPod Shuffle videón). Az alkatrészek ára, csomagolással, szállítással és headsettel együtt mindössze 22 dollár. Ebből a legdrágább az együtt 11 dollárba kerülő Samsung chip és a 4 gigabájtos flash memória. A 22 dollár a valódi vételár körülbelül 28 százalékát teszi ki, hiszen minél olcsóbb egy alkatrész, annál magasabb a profit, márpedig a számok szerint az iPod Shuffle zenelejátszón többet keres az Apple mint egyéb iPod modelleken.

 

ipod-shuffle-3-gen-1-480x360.jpg
 

Érdekes összevetni például a 2007-es iPod Touch-csal, amely 299 dolláros áron volt kapható és ebből 147 dollárt tett ki az anyagköltség, ez tehát 51%-os „nyereség", de még a szintén 2007-es iPod Nano esetében is 40% volt a tényleges gyártói kiadás. Persze nem feltétlenül érdemes hőzöngeni az adatokon, hiszen nyilvánvalóan hihetetlen mennyiségű pénzt emészt fel a kutatás-fejlesztés, a szállítás és a gyártói egyéb költség, nem is beszélve a prototípusok tesztjeiről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.