Hirdetés

Ezekkel az appokkal kezdj el futni



|

Megmutatjuk melyik appok lehetnek a legjobbak a futáshoz.

Hirdetés

Attól függetlenül, hogy valaki versenyszerű futás miatt edz vagy csak a mozgás öröméért sportol egy kicsit, az okostelefon remek edzőként funkcionál. A GPS-es követésnek és a sok funkciónak hála a futós appok nagyszerű eszközök a kezdők számára ahhoz, hogy kövessék a haladásukat, illetve megtartsák a motivációt. Emellett természetesen a komolyabb sportolók számára is hasznosak, hiszen segítenek formában maradni. De melyik appokat érdemes elsőként kipróbálni? Mutatunk négy kiválót. 

Hirdetés

 

RunKeeper

Ingyenes - Android | iOS

A RunKeeper az egyik legrégebbi futós app, és az egyik legnépszerűbb is - nem véletlenül. Az aktivitás követését közösségi funkciókkal kombinálja, így nem csak rögzíthetjük, hogy mit csináltunk, de meg is oszthatjuk az ismerősökkel. A futás mellett a biciklizést, úszást és síelést is támogatja a program - többek között -, a GPS-es mód pedig bárhol követ minket. 

Az edzések végén összesítést is kapunk, adatokkal és átlagokkal együtt. A fizetős Elite csomag még több információt ad, havi 10 dollárért cserébe. Az alkalmazás alternatívái a Runtastic és az Endomondo. 

 

Régi, de közönségkedvenc

 

Strava

Ingyenes - Android | iOS

A Strava elsősorban a biciklisekre koncentrált, de futóknak is kiváló. GPS-szel követi a mozgásunkat, és sok adatot tud mutatni. A közösség még külön útvonalakat is meg tud benne jelölni, amelyeken aztán egymás ellen is lehet időre versenyezni. Természetesen itt is van összegzés és valós idejű követés. Még a futócipőről is lehet naplót vezetni, így biztosan tudjuk majd, ha eljött az ideje a cserének - és természetesen új útvonalakat is lehet tervezni. 

 

Megosztani is lehet

 

Couch to 5K

2 euró - Android | iOS

Mi a helyzet akkor, ha valaki abszolút kezdő, vagy sokáig volt kénytelen pihenni? A Couch to 5K néhány hónap alatt próbálja meg felemelni a teljesítményünket a nulláról. Sok ilyen programhoz hasonlóan ez is lassan kezd, sétával és kocogással, majd folyamatosan emeli a szintet. Remek segítség, ha fokozatosan szeretnénk belerázódni a futásba. GPS-es követés és térkép természetesen itt is van, és némi összesítés is, amelynél látjuk a kocogásra és sétára fordított időt és távot is. 

 

Fokozatos

 

Zombies, Run!

Ingyenes - Android, iOS

Ha valaki izgalmas és érdekes módon szeretne formába lendülni, akkor a Zombies, Run!-t kell kipróbálnia. Félig egy mozgás követésére szakosodott programról, félig egy hangoskönyvről beszélünk. A feladatunk megszökni a zombik elől, és eljuttatni az ellátmányt másokhoz. A küldetések során futunk, készletet gyűjtünk, kézbesítjük azokat, és a sztorira figyelünk. Természetesen van követés GPS-alapon, és lejátszási listák is. A freemium app első négy küldetése ingyenes, majd hetente lehet újakat feloldani. 

 

Érdekes játék

 

Ti inkább okostelefonnal vagy okoskarkötővel futnátok? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.