Hirdetés

Hamis bizonyítékkal perel az Apple?



|

A Galaxy Tab torz, ipad-esebb arányokkal szerepelt a fotón.

Hirdetés

Az Apple nemrégiben érte el, hogy a düsseldorfi bíróság megtiltsa a Samsung Galaxy Tab forgalmazását az EU nagy részén. Úgy tűnik, hogy az ügyben az Apple ügyvédei által benyújtott bizonyítékok - akár szándékosan, akár véletlenül - manipuláltak voltak.

 

Mint arról részletesen beszámoltunk, az Apple a túlzott hasonlóságra - azaz design másolásának ürügyén - benyújtott keresete megértő bírói fülekre talált a német bíróságon, mely még a per lezárása előtt, előzetesen ki is adta a végzést, miszerint nem szabad forgalmazni Európában a Galaxy Tab táblagépet. A holland IDG kiadványa, a Webwereld.nl tárta a netes közönség elé a hírt, hogy a bíróság félrevezető bizonyítékok alapján döntött és rendelkezett.

Több kép is található a felperes hasonlóságokat taglaló beadványában, de ezek közül legalább egy hibás. Az oldalpáron egymás mellett található az iPad 2 és a Galaxy Tab 10.1 fotója, mellette az Apple megállapítása, miszerint a két termék általános megjelenése gyakorlatilag azonos. Csakhogy az Európában forgalmazott Galaxy Tab lényegesen hosszúkásabb, mint ahogy az említett fotón szerepel, a képet ugyanis megvágták és némileg torzították. A Samsung specifikációk szerint 256,7×175,2 milliméteres a Galaxy Tab, azaz oldalainak aránya 1,46. Ezzel szemben a beadványban szereplő fotón a készülék oldalarányai 1,36-ra módosultak (ez mintegy 8%), így sokkal inkább emlékeztet a készülék alkatában az iPad 2-re, mint a valódi Tabra.

 

A Webwereld,nl szerint nem feltétlenül szándékos csúsztatásról van szó, valószínűleg egy tavalyi prototípus fotója szerepel a beadványban, mely nem került forgalomba, és a tavaly áprilisi folyamodvány idején még nem volt készen a Tab 10.1. Az Apple egész Európát lefedő formaterv szabadalom (Community Design) miatt kaphatott ilyen gyors elbírálást, mert az ilyen eljárások keretében nem szükséges az előzetes rendelkezést megelőzően meghallgatni az alperest is. Akár szándékosan, akár véletlenül került eltérő arányú fotó az anyagba, az alapvetően befolyásolhatja az ügy kimenetelét, felülírva az eddigi eseményeket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.