Hirdetés

Hogyan butítsam az iOS 7-et iOS 6-ra?|

Kipróbáltad, de nem jött be az iOS 7? Szerencsére van kiút.

Hirdetés

Nagyon kevéssel több mint egy hete mutatkozott be a publikum számára az iOS 7, amely számos Apple készülékre letölthető. Bár 18-án este gyakorlatilag lehetetlen volt telepíteni az új rendszert az Apple szervereiről a túl nagy érdeklődés miatt, mostanra valószínűleg mindenkinek sikerült leszednie és kipróbálnia az iOS 7-et. 

Hirdetés

Bár a statisztikák szerint többen ugrottak az iOS 7-re az első napokban, mint anno az iOS 6-ra, furcsa módon elég sokan vannak, akik elégedetlenek. A nagy váltás új funkciókat és új külsőt hozott magával, vannak, akik viszont ezeket nem tudják megemészteni. Azt, hogy nekünk melyik tetszett jobban, senki nem mondhatja meg helyettünk: elvégre nem mindenkinek az a legjobb, ami éppen trendi. 

Amennyiben jobban szerettük az iOS 6-ot, és az iOS 7 az egyhetes próbaidőszak alatt sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, felmerül a kérdés: nem lehetne ezt valahogy visszacsinálni? Szerencsére a válasz az, hogy de, lehet. 

Az egészhez csupán a szóban forgó iPhone-ra vagy iPadre, az iTunes-ra és egy iOS 6-os firmware-re lesz szükségünk. Ez utóbbit a Google segítségével kell beszereznünk, de azért nem lesz olyan nehéz dolgunk. 

 

 

Így csináljunk iOS 6-ot az iOS 7-ből

1. Keressük meg és töltsük le a Google segítségével a készülékünkhöz szükséges régebbi firmware-t. Ehhez a keresőbe az "iOS 6 IPSW" kifejezést írjuk be. Az első találatnak egy gyűjtőoldalnak kell lennie. Innen (vagy egy hasonlóról) kell beszereznünk a készülékünkhöz szükséges verziót. Amennyiben például egy iPhone 4S-t akarunk visszabutítani, akkor az iOS 7 előtti legfrissebb rendszer az iOS 6.1.3 lesz, amelyből az iPhone 4S esetében nekünk az "iPhone4,1_6.1.3_10B329_Restore.ipsw" firmware felel meg. 

2. Indítsuk el az iTunes-t (PC-n vagy Macen egyaránt véghezvihető a folyamat). 

3. Csatlakoztassuk a gépünkhöz az iOS 7-tel szerelt, visszabutítani kívánt iPhone-t, iPadet vagy iPod touch-ot. 

4. A bal oldali panelen válasszuk ki a csatlakoztatott készüléket, majd a jobb oldalon keressük meg az iPhone visszaállítása... gombot. 

5. Macen az Alt, Windowson a Shift gombot nyomva tartva kattintsunk rá. Az iTunes most jó eséllyel arra kér minket, hogy kapcsoljuk ki a Saját iPhone megkeresése funkciót. Ehhez az iPhone beállításaiban az iCloud menüt kell majd keresnünk. Természetesen a telepítés végeztével nyugodtan visszakapcsolhatjuk. 

 

 

6. Az iTunes ezután arra kér minket, adjuk meg a kiválasztott IPSW fájlt elérési útvonalát. Ekkor kell beállítanunk az első lépésben letöltött firmware-t, majd a Megnyitásra kattintani. 

7. Amennyiben rossz IPSW-t töltöttünk le, és az a mi konkrét készülékünkhöz nem jó, egy hibaüzenet ugrik fel, ami az inkompatibilitásról tájékoztat minket. Ebben az esetben irány a Google, és keressünk kicsit tovább, mert valami elnéztünk. 

8. Ha a letöltött IPSW jó, akkor az iTunes arról tájékoztat, hogy elfogadás esetén a régi rendszerre állítja helyre a telefonunkat. Nyomjunk a Visszaállítás gombra, és várjuk meg, míg a folyamat befejeződik. 

 

Amikor a készülék elkészült, már a régebbi rendszer tölt be. Amennyiben az iOS 7-re való váltás előtt elég körültekintőek voltunk, és készítettünk biztonsági mentést, akkor az most jól jöhet: a segítségével a beállításainkat is visszaállíthatjuk. 

 

Az ötletért köszönet a Softpediának

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.