Hirdetés

Nem ad USB kábelt a MacBook Pro töltőjéhez az Apple



|

A laptop dobozában van kábel, de az utólag vásárolt töltőkhöz nem jár.

Hirdetés

A számítógépek és a hordozható kütyük gyártói imádnak kiegészítőket árulni, ugyanis számottevő mellékes bevételre képesek szert tenni a különféle tokokból, adapterekből, kábelekből. Az Apple újabban különösen belelendült az eszközeiben megszokott található portok lecserélésébe: az iPhone 7 mobilokban nincs 3,5 mm-es audio Jack (de a dobozukban található egy Lightning ↔ audio Jack átalakító, külön vásárolva 3490 forint), míg az új MacBook Pro laptopokon csak négy USB 3.0 Type-C kapu és egy 3,5 mm-es audio Jack található. Kártyaolvasó sincs a noteszgépekben, de szükség esetén a vállalat persze szíves-örömest biztosít 12 799 forintért egy Sandisk által készített külső kártyaolvasót.


Hirdetés


A témánál tartva érdekes, hogy aki összekötné a vadiúj MacBook Pro laptopját a vadiúj iPhone 7 (Plus) mobiljával, az kénytelen lesz vásárolni egy Lightning ↔ USB Type-C kábelt 6790 forintért, ugyanis a telefon dobozában Lightning ↔ USB Type-A kábel van. Alternatív módon esetleg vehet egy USB Type-C ↔ USB Type-A adaptert is, 3490 forintért.


A jelek szerint most már az Apple termékeit különösen kedvelőket is kezdi kiborítani a cég kiegészítőkkel kapcsolatos politikája. A 9to5Mac hírportál írójának feltűnt, hogy az új MacBook Pro laptopokhoz árult gyári töltő mellé nem ad USB-C kábelt az Apple, enélkül nem lehet összekapcsolni a töltőt a notebookokkal. Ha kényelmi okból szeretnének egy második töltő vásárolni maguknak a fogyasztók, mivel mondjuk nem szeretnék az otthoni és a munkahelyi íróasztaluk közti ingázáskor magukkal cipelni a laptopjuk töltőjét és kábelét, akkor bizony kénytelenek lesznek vásárolni a második töltőjük mellé egy második USB kábelt is.



A problémát sejthetően az ár jelenti. Az Apple kétféle töltő árul az új MacBook Pro laptopokhoz: a 13 hüvelykeshez a 61 wattosat (24 990 forint), míg a 15 hüvelykeshez a 87 wattosat (27 990 forint) ajánlja a cég. Ezek önmagukban is figyelemreméltó összegek, és hozzájuk jön még a 2 méteres USB kábel is, 6790 forintért. A kényelmi célokat szolgáló másodlagos "töltőszett" így a kisebbik laptop esetén 31 780 forintba, míg a nagyobbik gép esetében 34 780 forintba kerül.


(Nyitókép: Mashable)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.