Hirdetés

Nem hitték el, hogy a MacBook Air egy noteszgép



|

A TSA nem tudta, hogy ez egy laptop.

Hirdetés

 

Az Amerikai Egyesült Államok Szállításbiztonsági Hivatala (TSA) megállított egy reptéri utast, majd táskájából kiszedték a MacBook Air laptopját.

 

A biztonságiak ezután hosszas tanakodásba kezdtek a furcsa szerkezet fölött, és arra jutottak, hogy nincs benne optikai meghajtó, és portok sincsenek rajta hátul, ahol szoktak egy laptopon. A meghajtó helyén is csak pár vonal van.

 

appleair.jpg

Nem hitték el, hogy tényleg noteszgép 

 

A biztonságiak nagy része már körbegyűlt az MBA fölött, amikor egy fiatalabb ügynök is odaérkezett, és megpróbálta elmagyarázni kollégáinak, hogy ez bizony tényleg egy igazi noteszgép. Próbálta megértetni biztonsági kollégáival és főnökeivel, hogy a gép SSD-meghajtót használ; utána a flash memóriát, majd a fényképezőkben található memóriakártyát hozta fel példának, azonban egyik magyarázatát sem értették.

 

A vezető biztonsági tiszt ezután a gép tulajdonosát arra kötelezte, hogy kapcsolja azt be, és futasson egy programot. Mint az számára is kiderült, a MacBook Air valóban "csak" egy noteszgép volt. Az utas ezt követően szabadon távozhatott gépével együtt, noha repülőjáratát az ügy miatt lekéste.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.