Hirdetés

Változtasd ultrabookká az okostelefonodat!



|

A Clamcase cég Clambookjába te adod az erőt - a telefonoddal.

Hirdetés

Sokan laptopjuk közelébe érve azonnal rá is csatlakoztatják okostelefonjukat, hogy egy kis plusz töltést biztosítsanak esetleg fájlokat szinkronizáljanak vele. Hamarosan megjelenik egy termék, minek révén mobilunk laptoppá nőheti ki magát egy micro-USB kábel csatlakoztatásával.

 

A Clambook egy igencsak vékony, de üresfejű jószág. Célja, hogy az iPhone-t vagy Andoid alapú okostelefonokhoz 16:9-es arányú képernyőt és billentyűzetet biztosítson, megkönnyítve az olvasást és a gépelést egyaránt. A szokásos micro-USB kábel át biztosítja a kapcsolatot az MHL (Mobile High-Definition Link) technológiával, 1080p-s képet, digitális hangot és a billentyűzet, valamint az érintőpad jeleit is ezen keresztül továbbítják az eszközök. Közben az akkumulátor töltése is folyhat, a Clambooknak, akár egy normális laptopnak saját tápegysége van.

 

 

Egyelőre további részletek nem állnak rendelkezésre, nem ismert a pontos képméret és a támogatott mobil eszközök köre. Mindenesetre az MHL wikipédiás bejegyzése szerint a Samsung Galaxy, LG Optimus és Huawaei Ascend termékcsaládok (sok más telefon mellett) alkalmasak az MHL kapcsolatra. Nézőpont kérdése, hogy a Clambook vajon visszalépés-e az elavult, PC-s munkamódszerek irányába, mindenesetre addig igen csábítónak hat, amíg nem találnak ki egy jobb, kényelmesebb, szövegbevitelre is alkalmas interfészt okostelefonok számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.