Hirdetés

Mit tégy, hogy ne fájjon a fejed Avatar-nézés közben?



|

Sokaknak fáj a fejük 3D-nézéskor, pedig az Avatart érdemes 3D-ben nézni. Dilemma.

Hirdetés

Cameron legújabb filmje már majdhogynem elérte azt a bevételt, mint a csúcstartó Titanic, ami annak az új technológiának köszönhető, amivel magát a filmet elkészítették, pompás látványvilágot teremtve ezzel 3D-ben. Sokan tartanak azonban a 3D-s szemüvegek használatától, mert úgy tapasztalták, hogy ezek használatakor fáj a fejük, így pedig nem túl vicces végigülni egy többórás filmet. A Switchednél viszont rájöttek a megoldásra: nem szabad "rossz" területekre fókuszálni.


avatar.jpg
 


A film ugyanis szinte vezeti a szemet, az útról pedig a fejfájósoknak nem szabad letérni - azt a területet kell nézni, ami épp fókuszban van, és tudatosan kell figyelmet fordítani arra, hogy a háttérben levő, elmosódott tárgyakat ne nézzük. Az elmosódott tárgyakat ugyanis a szemünk automatikusan megpróbálja fókuszba hozni, ami természetesen nem fog sikerülni, hiszen pont így készítették a filmet. Úgyhogy a fókuszok követésével lehet, hogy lemaradunk néhány, a ködös háttérben zajló dologról, viszont így megszabadulhatunk a kínzó fejfájástól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.