Hirdetés

A lassított felvételekkel is remekel majd a Galaxy S8



|

Másodpercenként 1000 képkockát is tud majd rögzíteni a Samsung új zászlóshajója.

Hirdetés

Nem kell már sokat várnunk a Samsung Galaxy S8 és a Galaxy S8+ érkezésére, ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy a bejelentésig minden nap több tucat pletykával és szivárgással találkozunk majd. 

Hirdetés

Az egyik ilyen szerint a Samsung új zászlóshajói képesek lesznek igen látványos lassított felvételek készítésére: másodpercenként 1000 képkockát tudnak majd rögzíteni. 

1000 fps-sel tud videót felvenni az IMX400-as szenzorral szerelt Motion Eye kamera is a Sony Xperia XZs és Xperia XZ Premium készülékeken. A Samsung viszont nem Sony szenzorra épít, hanem saját megoldásra. 

Minden bizonnyal a Samsung is hasonló technológiát vet be, továbbá jó eséllyel egy további DRAM memóriaegység lesz a kameraszenzor és a képfeldolgozó processzor között. Az extrém mértékben lassított videóknál erre szükség van, elvégre a szenzor hatalmas mennyiségű adatot rögzít, amit tárolni kell valahol, mielőtt az ISP feldolgozná. 

Állítólag az előlapi kamera is fejlődik: a 8 megapixeles egység autofókuszra is képes lesz. Ehhez egy másik, 3,7 megapixeles előlapi kamera is társul, amelynek az írisz szkennelése lesz a feladata (ez a kijelző feloldásában segít). 

Ha minden jól megy, március 29-én meglátjuk, hogy milyen lett a Galaxy S8. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.