Hirdetés

Androidra is jön az Adobe Air



|

Rengeteg új programmal bővülhet az Android Market, mikor elérhetővé válik a futtatói környezet.

Hirdetés

Az Adobe mostanában az IT világ egyik fekete báránya, hiszen általában a tömegek által használt Acrobat Reader, és Flash biztonsági rései miatt kerülnek a figyelem középpontjába. A szorgos javítgatások mellett azért akad erőforrásuk új szoftverek fejlesztésére is, többek közt bejelentették az AIR androidos verzióját.

 

Twhirl
Twhirl

 

Twhirl: Adobe AIR alapú Twitter-kliens


Az AIR egy futtatói környezet, jelenleg Windowsra, Linuxra és Mac OS-re érhető el. Érdekessége, hogy a segítségével létrehozott alkalmazások HTML-re, JavaScriptre, Flash-re és ActionScriptre épülnek, így egy kis szorgalommal mindenféle komolyabb programozási tudás nélkül is látványos, „asztali" alkalmazások készülhetnek a segítségével.


Egyelőre nem tudni, hogy az androidos futtatói környezet mikor válik majd publikusan elérhetővé, de vélhetően gyorsan nagy népszerűségre fog szert tenni, hiszen a már meglévő Adobe AIR alkalmazások elvileg könnyedén átportolhatóak, és optimalizálhatóak lesznek a Google rendszerével szerelt mobilokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.