Hirdetés

Az Apple Swift válhat az Android fő programozási nyelvévé?



|

Időközben megérkezett az Android Studio 2.0 fejlesztői környezet.

Hirdetés

Az Android fő programozási nyelve mindig is a Java volt, azonban a The Next Web értesülései szerint a Google illetékesei jelenleg az Apple Swift felé kacsintgatnak. A források elmondása alapján a Google, Facebook és Uber képviselői nemrég egy londoni összejövetelen beszélgettek a nyelvről, mindhárom vállalat használni kívánja a pár hónapja nyílt forráskódúvá vált Swiftet.

Hirdetés


A jelenlegi hírek alapján első körben a Swift semmiképp sem venné át a Java helyét az Androidban, csupán azzal egyenértékű támogatást kapna a keresőcég részéről. Idővel az sem lehetetlen, hogy az Apple főként házon belül fejlesztett nyelve teljesen leválthatja majd a Javát, de ez semmiképp sem mostanában fog megtörténni. A váltás ötlete állítólag nincs kapcsolatban az Oracle-Google perrel, pusztán technikai megfontolások állnak a háttérben.


A témánál tartva megemlítendő, hogy elérhetővé vált az Android Studio 2.0 hivatalos fejlesztői környezet első stabil kiadása, amely többek közt olyan háromszor gyorsabb emulátort, instant alkalmazásfuttatást és GPU debuggert kínál a fejlesztőknek. Letölteni innen lehet, a részletes változtatási jegyzéke pedig itt olvasható.


(Forrás: Neowin, Android Central)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.