Hirdetés

Apró linuxos tablet a Sharptól



|

Ubuntu fut az 5 colos érintőkijelzővel ellátott NetWalkeren.

Hirdetés

A tablet-lázból természetesen a Sharp sem marad ki, és a hírek szerint május folyamán elérhetővé válik a NetWalker PC-T1 elnevezésű eszközük. Érdekessége, hogy az iPadhez hasonlóan ez is ARM-alapú eszköz: egész pontosan a 800 megahertzes Freescale i.MX515-ös központi egység dolgozik benne, 512 MB memóriával kiegészítve.


Az érintőkijelzője 5 col átmérőjű, a panel felbontása 1024×600 pixel. Nem kevesebb, mint 8 GB belső háttértárral vértezték fel, amely microSD-kártyával tovább bővíthető, ráadásul az USB-portnak köszönhetően külső adattárolók csatlakoztatására is van lehetőség. Úgy tűnik, hogy 3G-modem nem is kérhető, azonban jó kérdés, hogy az Ubuntu Linux 9.04 Smartbook Remix operációs rendszer képes-e kezelni legalább néhány USB-sticket - ha igen, akkor nincs probléma a mobilnettel sem.


Ettől függetlenül a Bluetooth 2.1, és Wi-Fi 802.11b/g vezérlők segítségével lehetőség nyílik a vezeték nélküli kommunikációra is. Az akkumulátor kapacitásáról nincs információ, azonban a japánok szerint akár 6 órán át is képes üzemelni egy töltéssel. Méretei: 150 x 90 x 21 mm, a tömege 270 gramm. Sajnos nem tudni még, hogy Európában kapható lesz-e, továbbá a várható ára sem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.