Hirdetés

Az AT&T megvette a T-Mobile USA-t



|

Átszámítva 5,77 trillió forintba került a Deutsche Telekom leányvállalata.

Hirdetés

Vasárnap az Egyesült Államok legnagyobb mobilszolgáltatója sokkoló bejelentést tett, hiszen röviden és velősen közölték, hogy a felvásárolták a T-Mobile helyi leányvállalatát. A jelenlegi felhasználói bázisokkal számolva ezzel a lépéssel az AT&T 33,7 millió új előfizetőre tett szert, összesen 129,3 millióra nőtt az ügyfeleik száma. Az USA második legnagyobb szolgáltatója maradt a Verizon Wireless, 94,14 millió klienssel.

 

 


Maga az akvizíció természetesen még nem zajlott le, hiszen ehhez jelen esetben nem elég a két vállalat igazgatói tanácsának jóváhagyása, még a helyi Igazságügyi Minisztériumnak (DoJ), és a Hírközlési Hatóságnak (FCC) is rá kell bólintania. A beleegyezés kicsikarása persze időigényes művelet, valószínűleg 2012 első felében kaphat technikailag is zöld utat az üzlet.


A megállapodás szerint az AT&T 39 milliárd amerikai dollárt (úgy 5,77 trillió forintot) fizet a T-Mobile USA-ért, ebből 25 milliárdot pénzben, és 14 milliárdot részvényekben. A Deutsche Telekom így a cég legnagyobb kisebbségi részvényese lesz, továbbá kap egy helyet az igazgatói tanácsban is. A magenta szolgáltató a leányvállalatának ellenértékéből olyan 18,4 milliárd dollárt kíván adósságok rendezésére fordítani, 7,1 milliárdért pedig részvényeket fognak visszavásárolni az AT&T-től.


A hírek szerint az üzlet lebonyolítása után a T-Mobile USA továbbra is különálló cégként fog működni, csak a tulajdonosa változik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.