Hirdetés

Az okostelefonok erősebbek lehetnek a konzoloknál



|

John Carmack, az Id Software neves társalapítója osztotta meg a jövő játékplatformjairól alkotott képét.

Hirdetés

Mint az köztudott, az okostelefonok egyre komolyabb szeletet harapnak ki a játékiparból, mely az azokra való relatív egyszerű fejlesztésnek, a hatalmas felhasználói bázisnak, és nem utolsó sorban a nagyon erős hardvereknek köszönhető. A rohamosan fejlődő "portable" ágazat vezetését tehát egyre jobban átveszi az iOS és az Android - de későbbiekben akár a Windows Phone 7 is értékelhetőbb részesedést szerezhet, ha az Xbox Live integráció nem fagy alább.

 

Természetesen a legnagyobb fejlesztők is észrevették a mobilplatformokban rejlő hatalmas potenciált, így az innovációról, és a forradalmi megoldásairól híres Carmack már jó ideje foglalkozik a kérdéssel.

 

Rage HD

Állítása szerint a kulcskérdés a témában az eszközök fejlődési üteme. míg egy konzol akár 6-7 évig is kihúzza, teljesen azonos hardverrel, addig egy okostelefon generáció legjobb esetben is maximum egy évig számít csúcskategóriásnak. Ez röviden annyit jelent, hogy a hamarosan bekövetkező konzol generációváltás ellenére körülbelül két év múlva az okostelefonok lenyomhatják a Microsoft, a Nintendo, és a Sony műhelyében fortyogó gépezeteket is.

 

Persze ez csak egy vélemény, és még ezek alapján sem szabad messzemenő következtetésekbe bocsátkozni, ugyanis az egy dolog, hogy valami hardveresen erősebb; a játékélmény, ami jóval számottevőbb, és ez nyilvánvalóan nem csak a burkolat alatt megbúvó lapkákon múlik. Erre Cramack is rámutatott egy egyszerű példával: A fejlesztők az elmúlt 20 évben szinte csak azzal foglalkoztak, hogy szebbé és modernebbé tegyék a játékokat, ám ez még nem jelenti azt, hogy bármivel is szórakoztatóbbak lennének, mint egy NES-re készült alkotás.

 

Érdekes gondolatokat osztott meg velünk a világ egyik legrangosabb fejlesztője - érdemes erre visszatekinteni pár év múlva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.