Hirdetés

Az utolsókat rúgja a Symbian Foundation



|

December közepétől kezdve már weboldala sem lesz az alapítványnak.

Hirdetés

Körülbelül három héttel ezelőtt számoltunk be a Symbian Foundation, és az őket pénzelő Nokia közös bejelentéséről, miszerint a finnek márciustól újból a kezükbe veszik az OS fejlesztését. Ebből fakadóan az alapítványnál masszív leépítések lesznek a közeljövőben, hiszen kizárólag jogilag fogják támogatni a készülékgyártót.

 

 


Előző írásunkban azt feszegettük, hogy az alapítvány 100 fős gárdájának jobb esetben a fele talán megmaradhat, sajnos ennél rosszabb a helyzet. Mint ma a fejlesztői portáljuk felhívásából kiderült, december 17-től kezdve az összes webhelyüket leállítják, így értelemszerűen a különféle dokumentációk, és fejlesztői eszközök nem lesznek tőlük letölthetőek.


Amennyiben valakinek mégis szüksége lenne ezekre, az 2011 februárjától kezdődően megrendelheti az összes weboldaluk tartalmát DVD-n, az adatok ráadásul az eredeti formátumukban lesznek terjesztve. Ez annyit jelent, hogy például a MediaWiki-alapú fejlesztői portálon található információk zavartalan böngészéséhez fel kell telepítenie az érdeklődőnek a tartalomkezelő rendszert egy saját webszerverre, majd be kell importálnia az optikai lemezen kapott adatbázis-mentést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.