Hirdetés

Csal a teljesítményteszteken a Galaxy S4!



|

Megemelt frekvencián futtat egyes népszerű mérőprogramokat a telefon.

Hirdetés

Rendkívül kínos helyzetbe került a Samsung, ugyanis pár napja egy Galaxy S4 okostelefonjának túlhajtásával bíbelődő geek felfedezte, hogy a készülék specifikusan optimalizálva van néhány népszerű teljesítménymérő programra. A vád eljutott az AnandTech munkatársaihoz is, akik a mélyvízbe dobva habtestüket megerősítették a manipuláció tényét.


A Samsung kétféle módon csalt: egyrészt a grafikus processzor órajelét a minden egyéb alkalmazás számára elérhető maximum 480 megahertzről 533 MHz-re emelték, ezzel nagy átlagban bő 10 százalékot emelkedtek a teszteken kapott pontok. Ezen túlmenően a CPU-val is bütykölt a vállalat, ám túlhajtás helyett csak kikényszerítette a maximális frekvenciát és összes processzormag garantált használatát.


Mindez remekül rávilágít arra, hogy a szintetikus mérési eredmények a könnyű manipulálhatóságuk miatt mennyire megbízhatatlanok tudnak lenni. A Galaxy S4 esetében eddig biztosan megbundázott eredményt szolgáltatott alkalmazások: Quadrant (standard, advanced, professional), ingyenes Linpack, Benchmark Pi, AnTuTu, GLBenchmark 2.5.1.


A Samsung egyelőre nem kommentálta a felfedezést.

[FRISSÍTÉS]: a Samsung álláspontja itt olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.