Hirdetés

Elhanyagolható az Android töredezettsége



|

Már a Froyo részesedése is teljesen nominálissá vált.

Hirdetés

Az Androidot fejlesztői oldalról ért egyik leggyakoribb kritikának eddig a platform töredezettsége volt nevezhető, ám a Google fejlesztői portálján tegnap frissített statisztika alapján eltűntek a süllyesztőben az ősi változatok. A szeptember 4-gyel befejeződött 7 napos periódus alatt az egyetlen említésre méltó részesedéssel rendelkező régi droid a Froyo kódnevű 2.2-es volt, méghozzá nem túl komoly 2,4 százalékkal.

Hirdetés


Fontos megemlíteni, hogy az adatok a legújabb verziójú Play Store kliens segítségével lettek összegyűjtve, amely futtatásához feltétlenül Froyóra van szükség. Ettől függetlenül a Google szerint a szolgáltatásaiba az összes korábbi verziót futtató eszközről bejelentkezők aránya együttvéve 1 százalék környékén volt.


A statisztika alapján a fejlesztők innentől kezdve nyugodtan használhatnak az Android 2.3-ban bemutatkozott programozási felületeket. Ezen túlmenően a Gingerbreadben már szinte minden API jelen van, amire tipikusan szüksége lehet a kódereknek, így az Android töredezettsége mára nagyrészt elméleti problémává szelídült.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.