Hirdetés

Elkészült a Silverlight Symbian S60-ra



|

Az Ovi Store-ból letölthető a Flash-beépülő ellenfele a Nokia egyes okostelefonjaira.

Hirdetés

A Microsoft és a Nokia már régóta vállvetve dolgoznak a Silverlight mobilos verzióján, amely véleményük szerint most már készen áll az éles használatra. A beépülő egyelőre csak a Symbian S60 5th Editiont futtató készülékekre érhető el, a Symbian^3-mas verzióról még nem esett szó - bár vélhetően folyik már a fejlesztése.

 

 


A két vállalat szerint az Ovi Store-ból letölthető kiegészítő lényegében ugyanazt a funkcionalitást nyújtja, mint a Windows-os változat: elvileg probléma nélkül képes futtatni a legtöbb silverlightos alkalmazást, továbbá videók megtekintése esetén működik az automatikus, változó bitrátás adatátvitel. Ettől függetlenül nyilván nem szabad tökéletes kompatibilitást várni, de az 5-ből 3 csillagos értékelése alapján nem tűnik rossznak - például az Opera Mini is csak 4 csillagot kapott.


Megemlítendő még, hogy a H.264-es kodekkel tömörített videók esetén a dekódolás nem a telefon processzorának megtisztelő feladata, hanem a Flash 10.1-hez hasonlóan a grafikus lapka végzi a műveletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.