Hirdetés

Emeli a Foxconn a munkásai bérét



|

Remélik, hogy többek közt ezzel a húzással vége szakad az öngyilkossági hullámnak.

Hirdetés

A Foxconn idén számos alkalommal szerepelt a nem kimondottan informatikával foglalkozó sajtóban, amely oka elsősorban a dolgozói döbbenetes öngyilkossági rátája. 2010-ben a cég sencseni gyáregységben összesen 10-en vettek véget az életüknek, rajtuk kívül további három alkalmazott kísérelt meg ilyen módon megszabadulni a problémáitól.

 

 

Egyes beszámolók alapján a munkavállalók fizikai bántalmazása is mindennapos jelenség

 

Az esetek nagy visszhangot keltettek mind a kínai, mind a nemzetközi sajtóban. A legutóbbi öngyilkosság bő egy hete történt, mikor egy 21 éves férfi leugrott egy négyemeletes épületről; a legutolsó kísérlet pedig most csütörtökön - egy 25 éves úriember felvágta az ereit.

 

Ezen szomorú események főbb kiváltó okai közt valószínűleg megemlíthetőek a munkások rossz életkörülményei, a nehezen elviselhető munkahelyi légkör, a folyamatos túlórázás, és az alacsony bérezés. Terry Gou, a Foxconn elnöke szerint minden fő tényezőn próbálnak javítani: szerzeteseket hívtak a lelki válságban szenvedők megsegítésére, a feszültek babákat püfölhetnek, továbbá 20 százalékkal a béreket is megemelik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.