Hirdetés

Ezért bírja a Sony Xperia Z5 Premium két napig



|

A 4K-s felbontás csak akkor van használatban, amikor arra tényleg szükség van.

Hirdetés

A Sony Xperia Z5 Premium a világ első okostelefonja, amibe 4K-s kijelző került, ráadásul mindössze 5,5 hüvelykes méretben. 

Hirdetés

Ez mindent messze felüllicitál, azonban hatalmas fogyasztást is jelent. Éppen emiatt kezdtek el találgatni a fórumokban arról, hogy a készülék nem mindig a natív felbontásában dolgozik. 

A tippek szerint főként az androidos kezelőfelület nem 4K-ban fut. Az ötletek szerint a képek és videók vannak 4K-ban renderelve, minden más maradt full HD-s. 

Mindezt azzal indokolták meg az ötletgazdák, hogy a 4K-s renderelés csökkentése miatt kisebb terhelés jut a rendszerre, így a Snapdragon 810 kevésbé lassul le vagy csökkenti az üzemidőt. 

Időközben a Sony hivatalosan is reagált a találgatásokra. 

Ennek köszönhetően már tudjuk, hogy mindez igaz, vagyis a videós és képanyagok mind 4K-s felbontásban jelennek meg, az összes többi tartalom pedig full HD-ban, annak érdekében, hogy az üzemidő jó legyen. 

A Sony két napos üzemidőt ígér az Xperia Z5 Premiumnak is, amely ilyen beállítások mellett akár össze is jöhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.