Hirdetés

Ezt kell tenned, ha mostanában gyorsabban merül az okostelefonod



|

Egyetlen apró trükkel csodát tehetünk, ha az üzemidő már nem olyan, mint korábban.

Hirdetés

Vannak olyan helyzetek, amikor arra eszmélünk, hogy az androidos okostelefonunk a szokásosnál jóval hamarabb merül le. Töltő, hálózati csatlakozó vagy éppen powerbank nélkül nem olyan jó dolog, ha a készülék óránként például 15 százalékot veszít az energiaforrás töltöttségéből (bekapcsolás nélkül is). 

Hirdetés

Persze egy régebbi, több éves készüléknél már elképzelhető, hogy maga az akkumulátor szorul cserére, az esetek többségében mégis inkább valamilyen app rosszalkodik a háttérben. Ilyenkor ezt mindenképp érdemes beazonosítanunk, de van, hogy a törlése sem oldja meg a helyzetet. 

A gyorsítótár ürítése azonban általában orvosolja a kellemetlenségeket, és a megszokott szintre hozza vissza az eszköz üzemidejét. 

Mi az a gyorsítótár, vagyis a cache? Ebben tárolja az okostelefon azokat a fájlokat, amelyek segítségével az appok és a weboldalak gyorsabban töltenek be vagy működnek. A legtöbb készüléken a gyorsítótár törlése gyerekjáték. 

Menj a [Beállításokba], majd válaszd a [Tárolás] menüt. Ebben keresd meg [Gyorsítótárazott adatok] sort, és nyomj rá. A felugró ablakban válaszd az [OK] gombot, ezzel a rendszer törli az alkalmazások gyorsítótárbeli adatait. 

A folyamat után a készülék akkufogyasztása visszaáll az óránkénti 1-5 százalékra. Érdemes élni elsőként ezzel a lehetőséggel minden olyan esetben is, amikor a gyári visszaállítást tanácsolják vagy az tűnik az egyetlen megoldásnak. A lefagyó vagy rosszul működő appoknál is lehet gyógyír ez a módszer. 

Ha a menü elrendezése esetleg más lenne a készülékeden, akkor a Google segítségével gyorsan megtalálhatod, hogy a konkrét modell menüjében hová rejtették az opciót. Hasonló kereséssel érdemes kezdened abban az esetben is, ha a problémák nem szűntek meg, de a gyári visszaállítás előtt még kipróbálnál valamit. Egy speciális indítással ugyanis a cache partíció törlése is megoldható. Ez a rendszer gyorsítótárát üríti, általában a kikapcsolt készüléknél a bekapcsológomb és a hangerő le nyomva tartásával lehet belépni a recoverybe, ahol a [wipe cache partition] opciót kell keresni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.